• FlexibelVoor zo min mogelijk overlast
  • OplossingsgerichtUw staalprobleem is onze uitdaging
  • Sinds 1956Een langetermijnvisie
  • VakwerkOnze kennis, ervaring en passie

Stralen

We gebruiken tal van technieken om vuil, verf en corrosie van staal te verwijderen. Steeds kiezen we de best passende methode voor de betreffende situatie. Hierbij houden we onder meer rekening met de hoeveelheid kracht die er nodig is om het vuil, de verf of corrosie van het staal te verwijderen en de impact van de techniek op de omgeving. In veel situaties is niet ultieme kracht het voornaamst, maar zijn aspecten als stofreductie en milieubesparing van groter belang. Voor iedere situatie hebben we een passende oplossing en zorgen we voor optimaal resultaat tegen de laagst mogelijke kosten.

Gritstralen

Bij deze traditionele manier van stralen wordt grit gebruikt om vuil, verf en roest van het staal af te stralen. Het is een krachtige straalvorm die veelal gebruikt wordt in afgesloten ruimten zoals olietanks. Soms kan de stofvorming, die deze straalvorm met zich meebrengt, een probleem vormen. Daarom gebruiken we in open ruimten en ruimten waar hygiëne een voorname rol speelt, een stofvrije methode.

Beeldmerk-Schildersbedrijf-Holland.svg

Dit doen we ook

Wilt u meer informatie, of weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Wij werken voor verschillende sectoren

Sectoren-Schildersbedrijf-Holland-02.svgSectoren-Schildersbedrijf-Holland-04.svgSectoren-Schildersbedrijf-Holland-01.svgSectoren-Schildersbedrijf-Holland-03.svgSectoren-Schildersbedrijf-Holland-05.svgSectoren-Schildersbedrijf-Holland-06.svg

stofvrij-stralen-schildersbedrijf-holland.jpg

Stofvrij stralen

In veel situaties is stofvorming een groot struikelblok. Bijvoorbeeld nabij omwonenden en in de voedingsmiddelenindustrie. Dan zetten we stofvrije straalvormen in. IJsstralen bijvoorbeeld, op basis van ijskorreltjes, zeer milieuvriendelijk. Of laserstralen, een uiterst precieze stofvrije straalvorm met minimale afvalstromen. Ook torbostralen, uitgevoerd met water en sponsstralen, een techniek waarbij we de straaldruk en aanvoersnelheid kunnen optimaliseren, behoren tot de opties. 

Inductie ontlakken

Inductie ontlakken is gebaseerd op een techniek met elektromagnetische straling. Het magnetisch veld zorgt voor verwarming van het staal en daarmee onthechting van de laklaag. Deze techniek heeft meerdere voordelen. Allereerst is het een zeer milieuvriendelijke manier om coatings te verwijderen. Door het uitblijven van straalmiddel is er immers minimaal verontreinigd afval. Bovendien treed er geen stofvorming op en kan de dosering exact aangepast worden op de benodigde temperatuur voor de specifieke situatie.

Scroll naar boven